دانستنی های زعفران

زعفران خانگی و صنعتی چه تفاوت هایی دارند؟

shakhes

مقدمه

زعفران یکی از ادویه های گران قیمت و ارزشمند در دنیا می باشد که کاشت و پرورش آن نیاز به شرایط خاص آب و هوایی دارد. بسیاری از افراد با کنترل شرایط، دما و ایجاد موقعیتی ویژه برای کاشت زعفران اقدام  به پرورش این گیاه درمنزل می نمایند. شاید کمی تعجب کنید اما پرورش زعفران در منزل امری شدنی می باشد. به شرطی که شرایط ویژه برای رشد آن را فراهم نمایید. شما حتی می توانید با فراهم نمودن شرایط در مقیاس گسترده، کسب و کاری کوچک برای خود راه اندازی کنید. عموما زعفران خانگی در سطح و مقیاس کوچکتری به فروش می رسند با این وجود می توان روی سودآوری آن حساب کرد.

زعفران چیست؟

زعفران را می توان در یک کلام خلاصه کرد؛ طلای سرخ. حتما این عبارت را بارها شنیده اید و برای شما نامی آشنا محسوب می شود. عبارت طلای سرخ برای زعفران عبارتی کاملا درست و به حق است چرا که از مراحل کشت و پروش آن گرفته تا مرحله ی تولید و پخش، نیاز به دقت، انرژی و نیروی کار ماهر دارد. از این روی فرآیند تولید زعفران فرآیندی ارزشمند محسوب می شود. به علاوه اینکه این گیاه ارزشمند با خواص بی نظیر خود در عرصه های غذایی، دارویی، رنگ سازی و پزشکی توانسته یک تنه بار زیادی به دوش بکشد.

خواص بی نظیر این گیاه، افراد را بر این داشته تا تلاش نمایند در منزل نسبت به کشت آن اقدام کنند. روش های کشت زعفران متفاوت می باشد. در روش معمول گیاه زعفران را درون خاک کاشته و در شرایط هوایی سرد و خشک از آن نگهداری می نمایند تا به بار بنشیند. در روش دیگر تحت عنوان روش گلخانه ای، بدون نیاز به خاک و با اصول هوا رسانی و کنترل رطوبت به گیاه آن رابه بار می آورند. این روش، روشی هزینه بر بوده و نیاز به تجهیزاتی ویژه دارد.

تفاوت زعفران خانگی با زعفران گلخانه ای

زعفران خانگی به همان شیوه ی کشت سنتی زعفران گفته می شود. در واقع در شیوه ی سنتی پیازهای قدیمی زعفران که از زمین های کشاوری جدا شده اند و دارای طول عمر 7 الی 8 ساله هستند، در فصل مناسب که اوایل پاییز می باشد، در خاک قرار داده می شوند و بعد از تغذیه پیازها با خاک و کود مناسب، بعد از 20 روز اولین آبیاری صورت می گیرد. بعد از فرآیند رشد ریشه ها و گل دادن زعفران، مراحل چیدن و پاکسازی آن ها صورت می پذیرد.

در حالی که در روش گلخانه ای یا صنعتی فرآیند کشت زعفران به شکل دیگری روی می دهد. حتی زمان کاشت این نوع زعفران نیز با روش سنتی فرق دارد. در این روش با ایجاد شرایطی مناسب از نور، تهویه و رطوبت مناسب، اقدام به پرورش زعفران در اواسط مرداد ماه گرفته می شود. تفاوت کشت زعفران در این روش این است که پیازها به جای قرار گرفتن در خاک، در طبقه های چوبی قرار گرفته و با کنترل دما، رطوبت و نور به طور مداوم اقدام به برداشت آن ها می شود.

کاشت زعفران در منزل

کشت و کار حتی در کوچکترین مقیاس ها نیز امری لذت بخش ایست به ویژه اگر پای زعفران در میان باشد. کشت زعفران در منزل امری شدنی است به ظرطی که تمامی اصول کشت و پرورش آن را رعایت نمایید. شما می توانید در گدان در تراس منزل و یا در باغچه ای کوچک اقدام به پرورش این گیاه نمایید. پیش از هرچیر بایستی نسبت به خرید پیاز زعفران مرغوب اقدام نمایید. می توانید این کار را در سفر خود به مناطقی که کشت زعفران در آن صورت می پذیر انجام دهید. البته توجه داشته باشید که پیاز زعفران پیش از کشت، حتما ضد عفونی شده باشد.

توجه داشته باشید که شما در ازای هر 2 کیلوگرم پیاز زعفران می توانید 2 گرم زعفران حاصل نمایید. از این رو است که می گوییم کشت زعفران امری خاص است. هر چند که در سال های بعد این مقدار افزایش پیدا می کند اما می توان برای شروع با مقادیر کم این کار را آغاز کرد. داشتن صبر و حوصله در کشت خانگی زعفران از جمله مهم ترین خصیصه های این امر است.

قیمت خرید زعفران

قیمت خرید زعفران قیمت واحدی نست که بتوان به آن استناد کرد. در واقع علاوه بر اینکه قیمت زعفران به طور روزانه و یا حتی لحظه ای تغییر می کند، این قیمت در مورد انواع مختلف است. بهترین و مرغوب ترین انواع زعفران که زعفران نگین و سرگل می باشند و اغلب مورد صادرات قرار می گیرند، جزو گران ترین انواع زعفران بوده و به عنوان زعفران صادراتی شناخته می شوند. قیمت خرید زعفران متاثر از فاکتورهای زیادی می باشد، فصل فروش، سیاست های توزیع کننده، نوع بسته بندی، نوع زعفران و جتی قیمت ارز از جمله مهم ترین موارد تاثیر گذار در قیمت زعفران هستند.

خواص شگفت انگیز زعفران این امکان را به خریداران داده است تا برای مصارف گوناگون از این گیاه دارویی با عطر و طعم بی نظیرش بهره گیرند. فروشگاه معتبر زعفرانیه با ارائه ی انواع با کیفیت و اصیل زعفران سعی در این داشته تا نیاز شما عزیزان را در زمینه ی خرید زعفران با کیفیت و مقرون به صرفه برطرف نموده و گامی در راستای گسترش صنعت صادرات زعفران درجه یک و معرفی این کالای اصیل در فراسوی مرزها داشته باشد.

نتیجه گیری

به طور کلی چنانچه بخواهیم بین روش کشت سنتی و گلخانه ای زعفران مقایسه ای انجام دهیم باید گفت که در روش گلخانه ای به دلیل نو بودن این روش، میزان زیان های وارده به افراد کشت دهنده بیش از روش های سنتی می باشد با این وجود در روش های سنتی احتمال قارچ و آفات در زمین کشاورزی بیش از روش های صنعتی می باشد. شیوه ی کشت صنعتی و سنتی زعفران هر کدام دارای مزایا و معایب خاص خود می باشند و این موضوع کاملا به سیاست های پرورش دهنده بستگی دارد. همانطورکه در مقاله نیز ذکر شد شما می توانید زعفران را به صورت خانگی نیز پرورش داده و با داشتن اراده در این امر، اقدام به پایه ریزی کسب و کاری کوچک نمایید.

برای خرید زعفران سرگل با ما تماس بگیرید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *