دانستنی های زعفران

چه کسانی نباید زعفران مصرف کنند؟

چه کسانی نباید زعفران مصرف کنند؟

چه کسانی نباید زعفران مصرف کنند؟ 

زعفران یکی از افزودنی‌هایی است که می‌توان آن را به‌صورت روزانه مورداستفاده قرار داد؛ اما باید توجه داشته باشید که مصرف بیش از حد این گیاه ممکن است مشکلاتی را برای شما ایجاد نماید. درصورتی‌که شما نیز از افرادی هستید که به‌صورت روزانه از زعفران استفاده می‌کنید بهتر است مراقب عوارض مصرف زعفران به‌صورت بیش از اندازه باشید. با مصرف بیش از حد این ادویه پرخاصیت ممکن است جان خود را به خطر بیندازید. در واقع در برخی موارد استفاده زیاد از این ماده باعث مرگ افراد نیز شده است.

شما می‌توانید در طول شبانه‌روز یک‌بار از دمنوش زعفران بهره ببرید. همچنین تلاش خود را به کار بگیرید تا به‌صورت هم‌زمان از غذاهای حاوی زعفران و دمنوش استفاده نکنید. همچنین درصورتی‌که قصد استفاده از زعفران در غذا را دارید خوردن دمنوش را به روز دیگری موکول نمایید.

بهتر است روزانه کمتر از ۰.۱ گرم زعفران استفاده نمایید تا خطری برای شما پیش نیاید. البته شما می‌توانید دوز مصرف زعفران را کم‌کم بالا ببرید و بر اساس سیستم بدن خود آن را تا 1 گرم در روز نیز افزایش دهید. در ادامه به برخی از موارد منع مصرف زعفران برای برخی از افراد اشاره شده است که در واقع بهتر است این افراد زیر نظر پزشک و طبق توصیه‌های این افراد به مصرف این ادویه پرخاصیت بپردازند.

1-زنان باردار در سه ماهه اول بارداری

بانوان باردار به‌هیچ‌وجه نباید در سه‌ماهه اول بارداری خود از زعفران استفاده نمایند. درواقع استفاده از زعفران در زمان بارداری باعث ایجاد صدمات بسیاری به جنین می‌شود و ممکن است سلامت مادر را نیز به خطر بیندازد. در برخی موارد نیز ممکن است اندام‌های جنین به علت استفاده از زعفران توسط مادر تشکیل نشوند.

همان‌طور که گفته شد زعفران برای بارداری مناسب نبوده و به‌هیچ‌وجه نباید در سه‌ماهه نخست بارداری در غذا یا حتی به‌عنوان نوشیدنی از زعفران استفاده کنید. باوجوداینکه فواید زعفران بسیار زیاد است؛ اما استفاده از این ماده برای مادران باردار خطرات جبران‌ناپذیری در پی خواهد داشت. همچنین زعفران باعث به‌وجودآمدن انقباض در رحم می‌شود و همین مسئله نیز ممکن است موجب آسیب رساندن به جنین شود.

در سه‌ماهه دوم بارداری مادر می‌تواند مصرف زعفران را با غذا شروع کند؛ البته باید دقت داشته باشید که میزان خوردن زعفران توسط مادران باردار نباید بالاتر از ۰.۱ گرم در روز باشد. در سه ماه آخر بارداری نیز شما با مشورت با پزشک خود می‌توانید از این ماده استفاده نمایید. به‌هیچ‌عنوان به‌صورت سرخود از زعفران استفاده نکنید؛ زیرا ممکن است سبب ایجاد عوارض جدی در شما شود.

 

2-افراد دارای مشکلات کلیوی

مصرف بی‌رویه زعفران برای افرادی که دارای مشکلات کلیوی هستند توصیه نمی‌شود و این افراد باید سعی کنند با نظر و مشورت پزشک به مصرف این ادویه پرخاصیت بپردازند. یکی از اثرات زعفران بر کلیه‌ها این است که ممکن است با درمان‌های دارویی تداخل داشته باشد و عملکرد کلیه را در دفع سموم و فرآورده‌های این داروها مختل نماید.

افرادی که به گیاهان خانواده زعفران حساسیت دارند3-افرادی که به گیاهان خانواده زعفران حساسیت دارند

زعفران یکی از گیاهانی است که ممکن است در برخی افراد ایجاد حساسیت کند و این افراد ممکن است علائمی از خود بروز دهند که در صورت بروز حتماً باید با پزشک متخصص مشورت نمایند. این علائم شامل خارش پوست، ورم ملتحمه و آسم می‌شود. همچنین باید گفت این گیاه ممکن است با برخی از داروها تداخل داشته باشد که از جمله آن می‌توان به داروهای مربوط به فشارخون بالا و داروهای کاهنده فشارخون اشاره نمود.

گاهی اوقات زعفران تقلبی نیز می‌تواند سبب ایجاد حساسیت شود. در واقع زعفران تقلبی حاوی مواد افزودنی و رنگ‌های شیمیایی است که این مواد و رنگ‌ها می‌توانند باعث ایجاد حساسیت و بیماری در بدن شما شوند؛ بنابراین کیفیت زعفران خریداری شده می‌تواند ارتباط مستقیمی با حساسیت آن داشته باشد. زعفران تقلبی می‌تواند آسیب‌های جبران‌ناپذیری به‌سلامتی شما وارد نماید.

بنابراین، همیشه باید سعی کنید این گیاه ادویه‌ای و خوراکی را از مراکز فروش معتبر تهیه نمایید. زعفران مرغوب تست‌های کنترل کیفی را در آزمایشگاه با موفقیت پشت سر گذاشته و دارای تاریخ تولید و مجوز بهداشتی است. زعفران به دلیل اهمیت اقتصادی در بسیاری از نقاط کشورمان کاشت و برداشت می‌شود و معمولاً گرده این گیاه برای برخی افراد ایجاد حساسیت می‌کند. خرید زعفران قائنات معتبر از فروشگاه زعفرانیه می‌تواند در کاهش این نوع عوارض مؤثر باشد.

4- افراد دارای بیماری خاص (ممکنه با دارو تداخل داشته باشه)

مصرف بی‌رویه زعفران همچنین می‌تواند بر ضربان قلب و سرعت آن تأثیر بگذارد و مصرف زیاد آن در افراد مبتلا به بیماری قلبی ممکن است سبب تشدید علائم بیماری شود. افراد دارای بیماری خاص مانند افرادی که دارای مشکلات قلبی و فشارخون هستند بهتر از با مشورت با پزشک و زیر نظر او به مصرف زعفران بپردازند.

یکی از عوارض زعفران برای افراد دارای دیابت این است که ممکن است بر سطح قند خون تأثیر گذاشته و سبب افت آن شود؛ بنابراین برای مصرف زعفران افراد دیابتی باید احتیاط کرده و بهتر است سطح قند خون را اندازه‌گیری نمایند. همچنین یکی از عوارض زعفران این است که ممکن است باعث کاهش فشارخون به‌خصوص در افراد مبتلا به فشارخون پایین شود.

5- افراد مبتلا به اختلالات دو قطبی

افراد دوقطبی کسانی هستند که یک‌وقت‌هایی افسرده و یک‌وقت‌هایی سطح انرژی بالایی دارند. مصرف زعفران در این افراد سبب می‌شود که این اختلال‌ها تشدید شوند. یکی از تأثیرات مصرف بی‌رویه زعفران روی افرادی که از اختلال دوقطبی رنج می‌برند این است که زعفران در تغییرات خلق و خو نقش مؤثری دارد و در صورت مصرف بیش از حد ممکن است موجب تغییر آن شود.

بنابراین، یکی از آسیب‌های زعفران برای مبتلایان به اختلال دوقطبی این بوده که ممکن است باعث شود آن‌ها به حالت شیدایی و تکانشگری تبدیل شوند. در واقع افرادی که اختلال دوقطبی دارند باید از مصرف زعفران حتی به‌اندازه مجاز هم پرهیز کنند.

6- افرادی که قصد انجام عمل جراحی دارند

کسانی که قصد عمل جراحی دارند باید از 2 هفته قبل از خوردن زعفران پرهیز کنند؛ زیرا یکی از آسیب‌های زعفران کُند کردن دستگاه عصبی مرکزی است. این بدان معناست که زعفران روی بی‌هوشی و سایر داروهایی که در حین جراحی استفاده می‌شود تأثیر می‌گذارد و باعث تداخل باهم می‌شود. حتی گاهی  این امر خطرناک هم می‌شود. بنابراین باید حداقل دو هفته قبل از تاریخ برنامه‌ریزی شده، مصرف زعفران را قطع کنید.

7- افراد دارای هایپرهیدروزیسم (زعفران باعث عرق کردن بیشتر میشه)

زعفران یکی از مواد مغذی موجود در طبیعت است که خواص زیادی برای سلامت بدن و اندام‌های مختلف بدن دارد؛ اما مانند سایر غذاها در برخی افراد باعث ایجاد حساسیت می‌شود. آلرژی به زعفران معمولاً به‌صورت کهیر، سرفه و آسم رخ می‌دهد. بروز علائم بستگی به مدت و دوز مصرف زعفران نیز دارد. همچنین افرادی که کف دست‌هایشان مدام عرق می‌کند نیز نباید از این ماده استفاده کنند؛ زیرا استفاده از زعفران در این افراد باعث افزایش تعریق کف دست آن‌ها می‌شود.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *